εγκαταστασεις

Στη συμβολή της οδού Καποδιστρίου με τον πεζόδρομο Βασ. Φρειδερίκης, στη Φιλοθέη δεσπόζει το επιβλητικό, κλασικό πέτρινο σπίτι, ξεχωριστό δείγμα αρχιτεκτονικής του γνωστού Φιλοθεάτη αρχιτέκτονα Ν. Ζουμπουλίδη. Σε αυτό το κτίριο φιλοξενούνται από το 1978 τα παιδιά της Νηπιακής Αγωγής.

Οι σύγχρονες, ιδιαίτερης μοντέρνας αισθητικής, εγκαταστάσεις ανακαινίστηκαν πρόσφατα και έγιναν αντικείμενο αναφοράς στον αρχιτεκτονικό χώρο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

 

Ο χαρακτηρισμός που δόθηκε “A kindergarden full of magic: Nipiaki Agogi”, σε ένα από τα άρθρα  που παρουσίασαν την ανακαίνιση, αποδίδει ίσως καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο τη μαγεία και μοναδικότητα που αποπνέουν οι νέοι χώροι.

Ο κήπος από τους λίγους που έχουν απομείνει στην Αθήνα, αληθινή όαση, στην κάπως σκληρή μας πόλη. Για παιδιά αλλά και για μεγάλους… Διότι όπως έχει πει ο Oscar Wilde, “η επιφάνεια είναι αυτή που αποκαλύπτει τα πάντα και δίνει σωστά και δυνατά ερεθίσματα. Σε παιδιά και σε μεγάλους, όταν φυσικά είναι έτοιμοι να δεχθούν παρόμοιες επιδράσεις και δεν τις αναζητούν μόνο υπογείως” (ελεύθερη απόδοση αποσπάσματος απο το “Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέυ”).

εξωτερικοι χωροι

εσωτερικοι χωροι