Οργανωση

Λειτουργια

Στο Προσχολικό Κέντρο – Νηπιαγωγείο της Νηπιακής Αγωγής φιλοξενούνται παιδιά από 2 ετών και μέχρι την εγγραφή τους στο Δημοτικό σχολείο.

Χωρίζονται σε ομάδες ανάλογα με την ηλικία τους και η μέση αναλογία παιδιών προς νηπιαγωγούς είναι δέκα προς μία.

Η Νηπιακή Αγωγή λειτουργεί από τις 7:45 το πρωί ως τις 16:30 το απόγευμα καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής και το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Πρωϊνή ζώνη: Αποτελεί τον κύριο εκπαιδευτικό κορμό και ολοκληρώνεται στις 14:30. Περιλαμβάνει τις βασικές δραστηριότητες όπως αυτές αναφέρονται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Απογευματινή ζώνη: Είναι προαιρετική (14.30 – 16.30) και αποτελείται από ένα πρωτοποριακό δίγλωσσο πρόγραμμα (Αγγλικά – Ελληνικά), το “Play to Learn”. Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει την αβίαστη εκμάθηση και προσέγγιση της αγγλικής γλώσσας ταυτόχρονα ή ως συνέχεια της μητρικής μέσα από ένα δημιουργικό περιβάλλον.
Η Νηπιακή Αγωγή παραμένει κλειστή το καλοκαίρι περίπου από τα μέσα Ιουλίου έως τα τέλη Αυγούστου.

Καλοκαιρινό πρόγραμμα: Το Exclusive Summer Club είναι ένα προαιρετικό πρόγραμμα για παιδιά που εντάσσονται στην υποχρεωτική βαθμίδα εκπαίδευσης (προνήπια και νήπια) και για τα οποίο η εκπαιδευτική χρονιά ολοκληρώνεται μέσα Ιουνίου. Έχει διάρκεια 4 εβδομάδων (μέσα Ιουνίου – μέσα Ιουλίου) και περιλαμβάνει μια σειρά από δημιουργικές, εκπαιδευτικές και αθλητικές δραστηριότητες, αποκλειστικά για τα παιδιά της Νηπιακής Αγωγής.

Διατροφη

Η Νηπιακή Αγωγή είναι ενταγμένη στο δίκτυο “littlespoons” και έχει την υποστήριξη του στο σχεδιασμό των γευμάτων με γνώμονα την εξοικείωση των παιδιών με τα Μεσογειακά τρόφιμα. Παράλληλα καθοδηγεί, εκπαιδεύει και παρέχει πρακτικά εργαλεία διατροφικής διαπαιδαγώγησης στους γονείς αλλά και στους παιδαγωγούς.
Έτσι, φροντίζουμε ώστε η διατροφή των παιδιών να είναι όχι απλά εύγεστη και επαρκής αλλά κυρίως ποιοτική και υγιεινή και ταυτόχρονα θέτουμε βάσεις για την εφαρμογή μίας σωστής διατροφικής πολιτικής. Οι πρώτες ύλες είναι φρέσκες και σχολαστικά επιλεγμένες. Το προσωπικό που εμπλέκεται στο χειρισμό, διάθεση και αποθήκευση τροφίμων είναι εκπαιδευμένο στις βασικές αρχές υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων, σύμφωνα με τις διαδικασίες που έχει ορίσει ο ΕΦΕΤ. Επίσης εφαρμόζονται όλες οι διαδικασίες αυτοελέγχου βάσει των αρχών HACCP. Τα γεύματα (πρωινό και μεσημεριανό) παρασκευάζονται στο χώρο μας με επαγγελματικά – σύγχρονα είδη εστίασης.

Μεταφορα

Τα δρομολόγια των σχολικών μας είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να είναι πολλά, μικρής διάρκειας και να καλύπτουν μια κατά το δυνατόν ευρύτερη περιοχή. Οι οδηγοί μας είναι έμπειροι επαγγελματίες, τα σχολικά καινούργια και καλά συντηρημένα έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η άνετη και ασφαλής μεταφορά των παιδιών από και προς το σπίτι αλλά και κατά τις προγραμματισμένες μας εξορμήσεις.

Ασφαλεια

Το κτίριο είναι εξοπλισμένο με σύστημα πυρασφάλειας σύμφωνα με τις υποδείξεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αθηνών. Επίσης σε περίπτωση ατυχήματος, κάθε παιδί καλύπτεται από ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Τέλος, η είσοδος στο κτίριο ελέγχεται από κάμερα.

Εγγραφες

Η περίοδος των εγγραφών για την επόμενη σχολική χρονιά ξεκινάει κάθε χρόνο τον Οκτώβριο, δηλαδή περίπου ένα χρόνο πριν.

Ολοκληρώνεται με τη συμπλήρωση των θέσεων οι οποίες είναι αυστηρά καθορισμένες ανά τμήμα.

Διαβάστε ακόμα σε αυτή την ενότητα: εκπαιδευτικό πρόγραμμα / εσείς & εμείς