Οργανωση

Λειτουργια

Στο Προσχολικό Κέντρο – Νηπιαγωγείο της Νηπιακής Αγωγής φιλοξενούνται παιδιά από 2 ετών και μέχρι την εγγραφή τους στο Δημοτικό σχολείο.

Χωρίζονται σε ομάδες ανάλογα με την ηλικία τους και η μέση αναλογία παιδιών προς νηπιαγωγούς είναι δέκα προς μία.

Η Νηπιακή Αγωγή λειτουργεί από τις 7:45 το πρωί ως τις 16:30 το απόγευμα καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής και το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Πρωϊνή ζώνη: Αποτελεί τον κύριο εκπαιδευτικό κορμό και ολοκληρώνεται στις 14:30. Περιλαμβάνει τις βασικές δραστηριότητες όπως αυτές αναφέρονται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Απογευματινή ζώνη: Είναι προαιρετική (14.30 – 16.30) και αποτελείται από ένα πρωτοποριακό δίγλωσσο πρόγραμμα (Αγγλικά – Ελληνικά), το “Play to Learn”. Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει την αβίαστη εκμάθηση και προσέγγιση της αγγλικής γλώσσας ταυτόχρονα ή ως συνέχεια της μητρικής μέσα από ένα δημιουργικό περιβάλλον.
Η Νηπιακή Αγωγή παραμένει κλειστή το καλοκαίρι περίπου από τα μέσα Ιουλίου έως τα τέλη Αυγούστου.

Διατροφη

Η διατροφή των παιδιών φροντίζουμε να είναι ποιοτική, υγιεινή, εύγευστη και ασφαλώς επαρκής. Το διαιτολόγιο καταρτίζεται σε συνεργασία με τον παιδιάτρο μας. Οι πρώτες ύλες είναι σχολαστικά επιλεγμένες, οι σαλάτες βιολογικές. Το προσωπικό που εμπλέκεται στο χειρισμό, παρασκευή, διάθεση και αποθήκευση τροφίμων είναι εκπαιδευμένο στις βασικές αρχές υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων, σύμφωνα με τις διαδικασίες που έχει ορίσει ο ΕΦΕΤ. Επίσης εφαρμόζονται όλες οι διαδικασίες αυτοελέγχου βάσει των αρχών HACCP.

Προσφέρεται πρωινό και μεσημεριανό.

Μεταφορα

Τα δρομολόγια των σχολικών μας είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να είναι πολλά, μικρής διάρκειας και να καλύπτουν μια κατά το δυνατόν ευρύτερη περιοχή. Οι οδηγοί μας είναι έμπειροι επαγγελματίες, τα σχολικά καινούργια και καλά συντηρημένα έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η άνετη και ασφαλής μεταφορά των παιδιών από και προς το σπίτι αλλά και κατά τις προγραμματισμένες μας εξορμήσεις.

Ασφαλεια

Το κτίριο είναι εξοπλισμένο με σύστημα πυρασφάλειας σύμφωνα με τις υποδείξεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αθηνών. Επίσης σε περίπτωση ατυχήματος, κάθε παιδί καλύπτεται από ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Τέλος, η είσοδος στο κτίριο ελέγχεται από κάμερα.

Εγγραφες

Οι εγγραφές αρχίζουν τον Ιανουάριο και αφορούν στην επόμενη σχολική χρονιά που ξεκινάει το Σεπτέμβριο.

Ολοκληρώνονται με τη συμπλήρωση των θέσεων οι οποίες είναι περιορισμένες ανά τμήμα.

Διαβάστε ακόμα σε αυτή την ενότητα: εκπαιδευτικό πρόγραμμα / εσείς & εμείς