Η ομαδα μας

Διεύθυνση

Γιώργος Καπετάνης

Γεννήθηκε στην Αθήνα.
Τελείωσε τη Γερμανική Σχολή Αθηνών και σπούδασε στο Αννόβερο Ναυτική Μηχανολογία. Έχει δουλέψει για πολλά χρόνια ως Ναυπηγός Μηχανολόγος καθώς και στην ακαδημαϊκή κοινότητα ως ερευνητής παραδίδοντας μαθήματα σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές στο ΕΜΠ και σε διεθνή κολλέγια. Από τις αρχές του 2023 έχει την Γενική Διεύθυνση της Νηπιακής Αγωγής.
Είναι ο σύζυγος της Άννας Ραφτοπούλου και έχει δύο γιούς.


Νίκη Χριστοπούλου

Είναι πτυχιούχος του εργαστηρίου ελευθέρων σπουδών στις Σύγχρονες Παιδαγωγικές Επιστήμες καθώς και του Ι.Ε.Κ. ΑΚΜΗ με ειδικότητα στην Προσχολική Αγωγή Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ψυχολογίας και θεατρικού παιχνιδιού. Εργάζεται στη Νηπιακή Αγωγή από το έτος 1996 ως υπεύθυνη του τμήματος παιδιών ηλικίας 2-3 ετών. Από το 2017 είναι υπεύθυνη οργάνωσης των τμημάτων της Νηπιακής Αγωγής δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες σε νέους γονείς, στηρίζοντάς τους σε οποιοδήποτε θέμα προκύπτει σε σχέση με τα παιδιά τους και συμβάλλοντας στην ομαλή προσαρμογή τους. Είναι παντρεμένη και έχει μία κόρη.


Μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό

Στη Νηπιακή Αγωγή δίνουμε πολύ μεγάλη βαρύτητα στην επιλογή των νηπιαγωγών μας. Είναι όλες πτυχιούχοι, μόνιμα απασχολούμενες και ισότιμες στο κάθε τμήμα. Δεν υπάρχουν βοηθοί και οι περιστασιακά εργαζόμενες για πρακτική εξάσκηση αποτελούν επιπλέον προσωπικό. Όσες έχουν τμήματα παιδιών ηλικίας 3 και άνω είναι απόφοιτοι ΑΕΙ.  Έκτος από τα τυπικά προσόντα δίνεται έμφαση και στο σωστό συνδυασμό ηλικίας και εμπειρίας ώστε αφενός να υπάρχει η καλύτερη δυνατή χημεία σε κάθε τμήμα και αφετέρου συνολικά να διαμορφώνεται το ιδανικό μείγμα φρεσκάδας και γνώσεων.


Συνεργάτες

Με την ίδια προσοχή επιλεγμένοι είναι οι συνεργάτες της Νηπιακής Αγωγής. Σε αυτούς συγκαταλέγονται οι δασκάλες ξένων γλωσσών, η μουσικοπαιδαγωγός, οι δασκάλες μουσικοκινητικής, η δασκάλα θεατρικού παιχνιδιού,  ο προπονητής καράτε, ο δάσκαλος STEM, ο δάσκαλος εικαστικών,  οι γυμναστές, οι προπονητές κολύμβησης, ο παιδίατρος, ο παιδοδοντίατρος, ο λογοπεδικός και οι ψυχολόγοι μας.


Εργοθεραπευτική παρέμβαση

Όπως πολλοί κορυφαίοι οργανισμοί του εξωτερικού έτσι και η Νηπιακή Αγωγή από τη χρονιά 2019/20 έχει εντάξει  στο πρόγραμμά της την εργοθεραπεία, μια διαδεδομένη και state of the art μέθοδο παρακολούθησης των παιδιών. Η Νηπιακή Αγωγή εντάσσοντας έμπειρη εργοθεραπεύτρια στο δυναμικό της  αποβλέπει  στην βελτίωση της λειτουργικότητας των παιδιών  μέσα στην τάξη, εστιάζοντας στους μαθησιακούς παράγοντες (όπως γραφοκινητικές δεξιότητες, συγκέντρωση, μνήμη, κλπ) αλλά και στην αυτοεξυπηρέτηση, στις κοινωνικές δεξιότητες και στη συμμετοχή σε κινητικές/αθλητικές δραστηριότητες. 

Επομένως προσφέρεται πρόληψη και ενίσχυση μέσα στο σχολικό πλαίσιο, δηλαδή  στο φυσικό περιβάλλον που δρα το παιδί.

Διαβάστε ακόμα σε αυτή την ενότητα: η πορεία μας