Η ομαδα μας

Διεύθυνση:

Άννα Ραφτοπούλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα.
Τελείωσε τη Γερμανική Σχολή Αθηνών.  Έχει πτυχίο Γερμανικής Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και M.A. Παιδαγωγικών Επιστημών του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου.
Από το 1989 είναι ενεργό στέλεχος της Νηπιακής Αγωγής.
Το 1995 ανέλαβε τη διεύθυνσή της.
Έχει πάρει μέρος σε πολλές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές και έχει αρθρογραφήσει ως σύμβουλος σε παιδαγωγικά θεμάτα.

Είναι παντρεμένη και έχει δύο γιούς.


Μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό:

Στη Νηπιακή Αγωγή δίνουμε πολύ μεγάλη βαρύτητα στην επιλογή των νηπιαγωγών μας. Είναι όλες πτυχιούχοι, μόνιμα απασχολούμενες και ισότιμες στο κάθε τμήμα. Δεν υπάρχουν βοηθοί και οι περιστασιακά εργαζόμενες για πρακτική εξάσκηση αποτελούν επιπλέον προσωπικό. Όσες έχουν τμήματα παιδιών ηλικίας 3 και άνω είναι απόφοιτοι ΑΕΙ.  Έκτος από τα τυπικά προσόντα δίνεται έμφαση και στο σωστό συνδυασμό ηλικίας και εμπειρίας ώστε αφενός να υπάρχει η καλύτερη δυνατή χημεία σε κάθε τμήμα και αφετέρου συνολικά να διαμορφώνεται το ιδανικό μείγμα φρεσκάδας και γνώσεων.


Συνεργάτες:

Με την ίδια προσοχή επιλεγμένοι είναι οι συνεργάτες της Νηπιακής Αγωγής. Σε αυτούς συγκαταλέγονται οι δασκάλες ξένων γλωσσών, ο μουσικοπαιδαγωγός, οι δασκάλες μουσικοκινητικής, η δασκάλα θεατρικού παιχνιδιού, ο δάσκαλος σκακιού,  ο προπονητής καράτε, ο δάσκαλος STEM, ο δάσκαλος εικαστικών,  οι γυμναστές, οι προπονητές κολύμβησης, ο παιδίατρος, ο παιδοδοντίατρος, ο λογοπεδικός και η ψυχολόγος.


Εργοθεραπευτική παρέμβαση:

Όπως πολλοί κορυφαίοι οργανισμοί του εξωτερικού έτσι και η Νηπιακή Αγωγή από τη χρονιά 2019/20 έχει εντάξει  στο πρόγραμμά της την εργοθεραπεία, μια διαδεδομένη και state of the art μέθοδο παρακολούθησης των παιδιών. Η Νηπιακή Αγωγή εντάσσοντας έμπειρη εργοθεραπεύτρια στο δυναμικό της  αποβλέπει  στην βελτίωση της λειτουργικότητας των παιδιών  μέσα στην τάξη, εστιάζοντας στους μαθησιακούς παράγοντες (όπως γραφοκινητικές δεξιότητες, συγκέντρωση, μνήμη, κλπ) αλλά και στην αυτοεξυπηρέτηση, στις κοινωνικές δεξιότητες και στη συμμετοχή σε κινητικές/αθλητικές δραστηριότητες. 

Επομένως προσφέρεται πρόληψη και ενίσχυση μέσα στο σχολικό πλαίσιο, δηλαδή  στο φυσικό περιβάλλον που δρα το παιδί.

Διαβάστε ακόμα σε αυτή την ενότητα: η πορεία μας